Mitt i förra säsongen stängde en av våra favoritrestauranger utan att vi kunde förstå varför. Nu vet vi! Huset där restaurangen var skulle rivas och ett nytt hus är på plats och nästan färdigt nu.
Blå eller Gröna Duken, som den också kallas, ligger lite längre upp och restaurangen är flyttad ca 100 m. Vilken lycka att hitta den igen.
Numera sitter man inomhus och äter. Det gäller att komma rätt tidigt innan det är helt fullt!
Man kan köpa en del take away om man har bråttom!
Jag kan inte tänka mig att köpa räkor, ägg och annat gott som har stått i värmen några timmar!
Fullt ös i köket. I Thailand kommer maten in när den är färdig och inte på samma gång till alla. Maten är garanterat helt nylagad! Man hugger in allt eftersom maten kommer in.
Det är mest thai som äter på Blå Duken, men en liten papegoja vill också ha lunch!
Jag är lite nyfiken på dessa små knyten. Nästa gång får nog ett följa med hem. Kan det vara sticky rice inuti?
Anna i Portugal säger:
Roligt att få höra lite om hur det funkar på restaurang i Thailand. Jag håller med, hade inte heller köpt med mig rätter med skaldjur som stått i solen. Vilken färgsprakande papegoja!
30 november, 2022 — 08:44
Veiken säger:
Alltid roligt att äta på genuina thairestauranger! Alltid god mat!
11 december, 2022 — 02:57
Zanki säger:
Nej, att plocka med skaldjur som stått i värme i flera timmar kanske inte är så coolt. Kanske om du norpar precis när de ställer ut. Det ser så enkelt ut men rent och inbjudande!
30 november, 2022 — 09:22
Veiken säger:
Ett riktigt thaiställe och dom är bäst!
11 december, 2022 — 03:06
Lena i Wales och Spanien säger:
Vad bra att restaurangen finns kvar, om än på annan plats.
Nog säkrast med färsktlagat än med något som stått i timmar i värmen.
Spännande med de gröna knytena.
Ha det bra!
30 november, 2022 — 10:28
Veiken säger:
Klart jag ska köpa gröna knyten och kolla vad som finns inuti!
11 december, 2022 — 03:08
Gertie säger:
Mysigt ställe och säkert god mat! Skulle dock inte heller fundera på skaldjuren som stått i värmen. Visst ser det gott ut, men man känner nästan hur det kryper…föredrar het…i dubbel bemärkelse…thaimat.
30 november, 2022 — 12:40
Veiken säger:
Ja hett ska det vara på längden och tvären! 🙂
11 december, 2022 — 03:17
Znogge säger:
Så mysigt att stället finns kvar även om det flyttat. När det gäller take away så måste vissa rätter helt klart kylförvaras så jag hade också undvikit dem.
Kram
30 november, 2022 — 13:06
Veiken säger:
Kyld mat är a och o om den inte är helt nylagad förstås!
11 december, 2022 — 03:19
wiper säger:
Vad härligt att du hittade tillbaka till restaurangen med det häftiga namnet. Ja du det är nog stor risk att bli sjuk om man köper med sig sånt som stått länge i solen. Förstår inte hur det kan fungera.
Vad gullig bild med papegojan 😉
Knytena ser spännande ut.
Ha nu en skön onsdag
Kram från Malin
30 november, 2022 — 13:47
Veiken säger:
Nästa gång vi kommer dit blir det några knyten med på väg hem! 🙂
11 december, 2022 — 03:23
Ditte säger:
Vad trevligt att ni hittade restaurang ”Duken” igen. Måste fundera på om vi besökt den. Men kanske.
Nja, äta skaldjur som inte varit kylda avstår jag också från. Men att äta på plats, nylagad thaimat. Gärna!
Kan se oss komma här med scotern.
Kan ana att det är ”sticky rice” i bladen. Klart du måste testa.
Kram
30 november, 2022 — 21:16
Veiken säger:
Självklart ska jag kolla dom där gröna knytena! 🙂
11 december, 2022 — 03:27
Micke säger:
God mat tackar man ju inte nej till och är det nu även fräscht och nytt så är det ju inte fel heller.
Fint att ni hittade dem igen, toppen ju.
Mat som stått länge i värmen hade även jag varit lite skeptisk till, absolut.
Ha nu en fin Onsdagskväll.
30 november, 2022 — 22:05
Veiken säger:
Jag ska kolla in dom gröna knytena och se vad som finns inuti!
11 december, 2022 — 04:12
Äventyret framtiden säger:
Så synd att all den vackra läckra maten inte har möjlighet till att kylas. Då skulle även jag ha köpt med mig hem av den, men aldrig när den har stått i den värmen. De måste ha tåliga magar där.
Knytena ser roliga ut, nästa gång får du visa vad de innehåller.
Ha det gott Veiken!
30 november, 2022 — 23:33
Veiken säger:
Självklart ska jag ta reda på vad knytena innehåller!
11 december, 2022 — 04:13
ullie säger:
nej men va skoj att den kommit igen värre när det stänger igen för gott o man inte vet varför
1 december, 2022 — 22:28
Veiken säger:
Ibland har man tur!
11 december, 2022 — 04:22
Yvonne Bengtsson säger:
Sån tur att ni hittade ”er” restaurang.
Jag hade inte heller ätit mat som har stått ute i värmen.
Kram!
1 december, 2022 — 23:06
Veiken säger:
Visst är det härligt! 🙂
11 december, 2022 — 04:24
Amanda (Swedish Passport) säger:
Men så härligt att favoritrestaurangen är tillbaka! 🙂
2 december, 2022 — 08:44
Veiken säger:
Mmmm nu är ordningen återställd! 🙂
12 december, 2022 — 03:15
Marianne säger:
Restaurangen återuppstod, det var ju toppen. Nix, färdigmat med skaldjur är inget för mej heller, men de där små knytena gör mej också nyfiken.
Kramar
3 december, 2022 — 11:35
Veiken säger:
Jag ska köpa några knyten och kolla vad som finns i dom! 🙂
12 december, 2022 — 03:25
lisa säger:
Vilken mysigt matställe och papegojan var ju för söt 🙂 .
Spännande med dom små knytena. Ska bli intressant att höra vad det var i dom om du provar dom någon gång 🙂
Kram
3 december, 2022 — 12:33
Veiken säger:
Jag ska köpa några stycken och kolla! 🙂
12 december, 2022 — 03:30
Jossu säger:
Härligt att den är tillbaka. Jag håller med dig, är också skeptisk till att köpa mat som stått i värmen en längre tid. Ännu värre om det inte ens är förpackat så att flugor kan kalasa på det.
3 december, 2022 — 20:53
Veiken säger:
Man värmer mat och äter snabbt upp den – inget annat! 🙂
12 december, 2022 — 03:32