Vi gör en sista titt i byn som ni kunde läsa om i förra inlägget, innan vi fortsätter mot ostronodlingarna!
Den lilla tanten står bredvid redskapen för odlingarna. Snyggt och prydligt lagda i en viss ordning!
Små plattor i betong sänks ner i vattnet så att ostronen kan få fäste, växa och bli stora!
Dags att åka vidare. Det sista vi såg av byn var de två kolmilorna.
Vi passerade hus och förråd på väg mot en av höjdpunkterna!
Många bambupålar nerstuckna i vattnet, bara sådär! Knepigt!
Titta där. Mellan bambupålarna har man lagt träribbor strax under vattenytan!
Vad händer nu??
Oj, hon lyfter upp de blivande ostronen från sin plats för att visa oss hur det ser ut efter två månader!
Man kan se att små ostron har fått ett litet bo att växa i tills dom är färdiga att äta om ca två år!
Tillbaka på land kunde vi se ostronskal i massor. Alla tomma på innehåll. Det låg säkert i många magar sedan länge. Jag tycker att ostron smakar som en kallsup på Västkusten så jag avstår mer än gärna att äta dom!
Om man kommer från Ban Phehållet ser det så här ut. Gå ner och boka en tid om du är intresserad av en tur på den lilla floden! 700 THB per tur (hela båten) som är ca 1,5 timmar lång. Bron ligger strax efter byggnaden som skulle bli en PUB. Tyvärr finns inga skyltar från Mae Phimhållet, men när man kommer till den lilla bron som går över floden har man kommit rätt!
åsa säger:
Så skoj att Du inte gillar ostron .D jag trodde att Du var en sån där västkustbo som åt allt vad havet erbjöd 😉
Intressant läsning, det är först nyligen jag hört talas om ostronodling.
kram
19 februari, 2020 — 08:14
Tina säger:
Det finns väldigt spännande ostronodlingar längst med franska alabasterkusten. Där ostronens rolls royce odlas. Guillere eller något sådant heter dom. Alla med ett instansat G för garanterad kvalitet. Jag älskar ostron! Fast har ganska mycket tillbehör, citron, rödlök och vinäger gillar jag. Mindre kallsup på så vis. Göstas ostronbar på smögen är också en favorit!
19 februari, 2020 — 15:26
Veiken säger:
@tina Det hjälper inte. Ostron är inget för mig! 😉
25 februari, 2020 — 03:11
Veiken säger:
@åsa Nä ostron är inget för mig!
25 februari, 2020 — 03:06
Jennifer säger:
Jag har aldrig smakat ostron, kommer nog aldrig göra det heller 😛
19 februari, 2020 — 10:31
Veiken säger:
En gång är en gång för mycket! 😉
25 februari, 2020 — 03:13
Znogge säger:
Jag har smakat ostron både kalla och gratinerade men nej, det var inget för mig. Dock lät det som en intressant utflykt tycker jag.
19 februari, 2020 — 11:08
Veiken säger:
Absolut inte för mig heller
25 februari, 2020 — 03:16
Inger Rozèn_chintoh säger:
Hej!
Nej ostron är inget för mig hellerKram,inger
19 februari, 2020 — 11:36
Veiken säger:
Vi är många som inte tycker om ostron!
25 februari, 2020 — 03:22
Lena i Wales och Spanien säger:
Mycket intressant med ostronodlingarna. Tack för att du tog oss med!
Jag brukade älska ostron, men sedan jag blev citrusintolerant smakar de inte samma. Behövs lite citron i dem.
Tack igen!
19 februari, 2020 — 13:17
Veiken säger:
Ostronodlingar är intressanta, men jag äter dom inte i alla fall! 🙂
25 februari, 2020 — 03:33
Ama de casa säger:
Jag äter ostron med lite skräckblandad förtjusning… 😉
Vilken härlig tur med mycket intressant att beskåda 🙂
19 februari, 2020 — 18:22
Veiken säger:
Ja det finns mycket att se överallt! 🙂
25 februari, 2020 — 03:43
Micke säger:
Tackar för denna längre tur med fina bilder…som sagt tidigare av mig…nog inte min grej med ostron men nån gång så kanske 😉
Ha det fint.
19 februari, 2020 — 19:16
Veiken säger:
Tja det är inget man kan längta efter!
25 februari, 2020 — 12:57
Ditte säger:
Har sett skylten men vi har aldrig varit ner här . Så roligt att få göra denna tur. Jättefina bilder! Och det kändes nästan som om jag var med här.
Kommer vi tillbaka så ska vi helt klart göra den. Vad gäller själva ostronen så kan jag avstå. Men jag har då och så testat dem med mycket citron på och med ett glas champagne. Men gott? Icke i mitt tycke.
Kram!
19 februari, 2020 — 23:48
Veiken säger:
Det är alldeles nytt för i år.. Kul när det händer saker..
25 februari, 2020 — 13:03
Marianne säger:
Ostron är överreklamerade enligt mej, men jag har ätit det ett par gånger och kan göra det igen om det bjuds.
Jag har sett ett program på TV om ostronodling för flera år sedan, men att uppleva på plats ser fint ut.
Kramar
20 februari, 2020 — 13:52
Veiken säger:
Överreklamerade är ordet!!! Håller med dig!
25 februari, 2020 — 13:13
wiper säger:
Magisk header wow!. Jag har aldrig ätit ostron men det har min pappa gjort många gånger. Vi bodde ju i Göteborg under flera år men jag gillade bättre piggvar. Härlig och intressant inlägg som vanligt.
Ha en skön torsdag
kram från Malin
20 februari, 2020 — 15:42
Veiken säger:
Jag har smakat på ostron och jag behöver inte testa igen!
25 februari, 2020 — 16:27
Ullie säger:
ja har en gång smaka men nä detta gillade ja inte 🙂 fina bilder
ha en fin fredag kramar ullie
21 februari, 2020 — 01:19
Veiken säger:
Håller med. Det finns mycket godare saker att äta!
25 februari, 2020 — 16:40