Det gäller att hålla sig väl med andarna, ha en ceremoni och bjuda på lite mat! Det är viktigt att dom håller ordning på vårt ställe och ser till att allt är bra för alla. Hittills har andarna skött sitt jobb, men det gäller att dom fortsätter så.
Det var mycket frukt och mat. Våra vänner thailändarna bad något innan det kunde börja.
Vi satte rökelse i maten och alla andar skulle äta först. 9 är lyckotalet i Thailand och det var noga med att vi skulle ha 9 rökelsestickor var!Mr Shalong visade hur man skulle göra. Det är fantastiskt att få inblick i annan kultur.
Ingen får röra maten innan rökelsen har brunnit ner. Den här gången var det hungriga andar för det tog lång tid!
Det var rena lyxmaten som serverades och nu måste andarna vara mycket nöjda och se efter vårt ställe, Palm Leaf, ett helt år till!
Vi hoppas i alla fall på det!
Hebbe säger:
Mors..Ja det gäller att stå på god fot med andarna,så dom sedan vakar överallt och alla..
Loke fixar gelén med sugrör,mest för att mamman tycker det låter så illa när han gör det..När småkusinerna kom då jäklar blev det drag,,tur att det var bra uteväder..Haé Kram.
20 mars, 2017 — 06:26
Henrik Olsson säger:
Vilken fin sed!
Det kan nog vara något för oss i väst att göra också, i stället för att kasta sig över maten.
Detta borde ge tillfälle till eftertanke! 🙂
20 mars, 2017 — 06:44
Yvonne säger:
Mycket go mat!
SV..Min måndag har också börjat bra . Har varit nere i källaren och tränat på crosstrainern ,och nu ska jag äta havregröt.
Ha en bra dag!
Kram!
20 mars, 2017 — 07:22
Karin Eklund säger:
Jag säger detsamma! Det är fantastiskt med andra kulturer och traditioner.
Tack för att du delar med dig!
20 mars, 2017 — 07:40
Linda säger:
Wow, häftigt!!
20 mars, 2017 — 08:04
Tove Olberg säger:
Å jisses – vilka fina bilder! Om inte andarna är med så undrar jag allt – jag tappar nästan andan 🙂
Du vårdar ”ditt andra hemlands” kultur väl du!
Krams
20 mars, 2017 — 08:46
Anna, Travel on a Cloud säger:
Intressant tradition! Jag förstår att det var roligt att få inblick i den på plats.
Hoppas andarna inte var så hungriga att det inte blev något över till er. Men ni fick kanske äta sedan?
20 mars, 2017 — 08:50
marianne säger:
Oj, ja med all denna mat borde de vara nöjda och sköta om era ställe,
Är det en speciell dag som andarna får denna mat, eller är det olika beroende på omständigheterna?
Vi har haft en härlig helg!
Kram
20 mars, 2017 — 09:54
znogge säger:
Ni gick grundligt tillväga så nu måste väl andarna vara vänligt sinnade minst ett år till 😀 Kram och ha en bra start på den nya veckan!
20 mars, 2017 — 09:57
Ama de casa säger:
Så fint! Ja, gristrynet var väl kanske inte den vackraste dekorationen, men ändå 🙂
Jag har aldrig matat andarna, men det har hänt att jag har matat änderna 😉
20 mars, 2017 — 10:10
Eva säger:
Intressant läsning & så mkt godsaker 🙂 kul att du delar med dig av sånt här kram å fin dag
20 mars, 2017 — 13:39
åsa i åsele säger:
Gristrynet företog det vackra 😉 nää allvarligt så YES jag gillar att få veta mera å Du är alltid bra på å berätta, bilderna är fina.
Jag har för mig att jag läst om detta tidigare,
i Din blogg eller nån annanstans,
kommer ihåg detta matupplägg för att blidka gudarna/andar.
Intressant med skillnaderna i olika länder, världsdelar.
Tack för att Du delar med Dig.
kram
20 mars, 2017 — 14:08
FREEDOMtravel säger:
Vilken fest för andarna! 🙂
20 mars, 2017 — 16:51
Biggeros säger:
Jag hoppas att ni inte var allt för hungriga och hade tid att vänta!!
Jag hoppar över grishuvudet men det fanns så mycket annat gott:D
20 mars, 2017 — 17:29
cissi säger:
Jag minns att vi frågade om rökelsen som ofta brinner utanför affärerna och restaurangerna på mornar och förmiddagar och fick till svar att rökelsen var till andarna för att de skulle se till att det blev en bra dag med många kunder.
20 mars, 2017 — 18:30
Moa säger:
Vad mysigt det ser ut!
20 mars, 2017 — 19:57
Tilda Barkselius säger:
Gud vad häftigt att få uppleva!!
20 mars, 2017 — 21:14
Ditte säger:
Visst är det fint att ta del av andra kulturer och lära sig av dem. Och ja vet att ni är väldigt läraktiga.
En fin ceremonie blev det och säkert också väldigt trevlig. Jag är övertygad om att andrana med personal tar hand om ert boende tills ni återvänder. Väldigt vackra bilder och du vet var jag ofta har tankarna.
Stor kram!
20 mars, 2017 — 22:44
Ruth i Virginia säger:
Är det ett visst datum detta händer? Nån speciell helg?
Ibland är jag avundsjuk på dom som har vissa regler att
följa vid vissa tillfällen som, t.ex., när min make dog. Min
son är gift med en vietnamesiska och bor i Saigon. När
Don dog, satte dom upp ett litet altare med blommor, frukt,
en ölflaska och rökelsestickor. Familjens vänner kom och
besökte altaret och tände stickorna; det hölls kvar i tre dagar.
Jag själv hade jag inga ritualer, och Dons aska är fortfarande på
en hylla i garderoben. Önskar jag hade några regler att följa.
21 mars, 2017 — 04:00
Veiken säger:
Jag vet ärligt talat inte vilka regler som gäller. Managern i vårt område gör en ceremoni varje år på varierande datum för arbetarna och oss falanger. Jag deltar mer än gärna! Trevligt och lärorikt!
25 mars, 2017 — 02:26
ansepanse säger:
det gäller att börja i tid så att man inte är för hungrig när man nu måste vänta på att få äta
visst är det härligt att få lära sig mer om olika kulturer
kram
21 mars, 2017 — 17:54
Heléna säger:
Vilken härlig kultur 😀 Andarna såg verkligen ut att få riktigt god mat 😀 Kramar <3
21 mars, 2017 — 20:47
Trollet säger:
Bra med välvilliga andar!
23 mars, 2017 — 11:30
Hanneles bokparadis säger:
det ser spännande och läckert ut.
23 mars, 2017 — 18:39