Vi tyckte nog lite synd om oss eftersom vi inte kunde åka till Thailand idag av medicinska skäl.
Vi ville lyxa till det lite och åkte in till stan.
Feskekôrka i Göteborg invigdes 1874 och 1910 flyttades fiskauktionerna till Nya Fiskhamnen vid Majnabbe.
Nu är det Göteborgs och hela Sveriges ledande plats för fisk och skaldjur. Recept kan du hämta här om du är osäker på hur du ska laga din fisk.
Vi hade tänkt att äta lunch en trappa upp längst bort.
Vi passerade fula fisken som är så god. Herr Torsk höll uppsikt när vi gick förbi.
Havets guld. Havskräftor och hummer. Dyrt, men så otroligt gott. Någon gång kan man unna sig det.
Vi beställde gratinerade räksmörgåsar med stekt svamp och potatismos. Det var bara att hugga i.
Den här är otroligt god och den som går därifrån utan att bli mätt har bara ätit hälften.
Titta på den färska räkan. Hur jag vet att den är färsk? Spröten sitter kvar. En fryst räka saknar sina spröt, dom är avbrutna och korta.
Vi såg att personalen hämtade fisk och skaldjur en trappa ner hos en försäljare. Ingen inköpt fisk som blir liggande i restaurangen, utan fräscht och färskt.
Gott!
Om du vill luncha här är det smart att boka bord innan, annars är det svårt att få plats.
Hebbe säger:
Mysigt,,jag har varit in i den kyrkan en gång för många år sen,kanske 20-25 år har passerat sedan dess..Kom ihåg att vi köpte Havskräftor,som tillagades i Lindome,första gången jag åt sådana då,,men jädrar så gott det var…Haé Kram.
24 november, 2016 — 15:03
Britt-marie Jansson säger:
Vår favorit restaurang. Var där i lördags. Alla varor från Öckerö fisk så klart. Camilla jobbar där hela december så gå in till henne och handla. Maten är helt gudomligt god och drycken också så klart. Kram
24 november, 2016 — 15:10
Heléna säger:
Underbara bilder och så gott det ser ut! Har aldrig ätit den varianten av räksmörgås, men det måste jag ju givetvis göra vartefter jag också nu när jag vet att det alternativet finns 😀 Kram <3
24 november, 2016 — 15:21
Charly säger:
Härligt!
Blir alltid ett besök när vi är i Götlabårg 😉
Annars har man ju inte varit där alls kan man tycka!
Barnen rynkar oftast på näsan åt både dofter och fula fiskar, men när vi handlat havskräftor och räkor och bara njuter då brukar det vara värt besöket…
Kram o önskan om en fortsatt fin torsdag
24 november, 2016 — 15:42
Marianne säger:
Ser helt underbart gott ut. Man skulle nog ta sig en tur dit. Kram
24 november, 2016 — 15:51
Kattis säger:
Så mycket gott och farligt! Vissa dagar förbannar jag min skaldjursallergi mer än andra. Men skulle lätt kunna äta en trevlig fiskrätt där om jag besöker Gbg!:)
24 november, 2016 — 16:49
Yvonne säger:
Det gjorde ni rätt i som var och åt det goda.Jag sitter och blir sugen 🙂
SV….Du har så rätt.. det är vattnet som är avgörande vilket kaffe som är bäst!
Ha en bra kväll!
Kram!
24 november, 2016 — 17:03
Ama de casa säger:
Såg fantastiskt gott ut! Klart ni måste unna er… Hoppas du blir resklar snart ändå!
Kram
24 november, 2016 — 17:30
Hebbe säger:
Kan faktiskt rekomendera denna lilla Polarpizza,smakade hur bra som helst,,kommer att bli fler sådana framöver..Haé Kram.
24 november, 2016 — 17:43
Znogge säger:
Ni gjorde verkligen rätt i att unna er! Det måste man göra lite då och då. Lät väldigt gott…
Kram
24 november, 2016 — 18:17
Ditte säger:
Så gott! Har varit här och handlat fisk och skaldjur en gång och då blev det en jättegod räkmacka, minns den fortfarande.
Klart ni ska unna er många trevligheter nu när ni får vänta med Thailand ett tag. Och detta var en perfekt start.
Er smörgås såg väldans god ut! Helt i min smak!
Härliga bilder från dig och Göteborg.
Stor kram och många tankar.
24 november, 2016 — 18:35
Tove Olberg säger:
Så gott bildligt talat!
Kram
24 november, 2016 — 18:44
Sandra SG säger:
sv: vi har nästan vår hos oss. 10+ grader och solsken!
24 november, 2016 — 19:39
Steve säger:
Bra grepp att lyxa till det lite och sannerligen ett bra ställe för detta.
Den lunchen ser helläcker ut. Underbart att få äta så färskt från havet.
24 november, 2016 — 19:47
åsa i åsele säger:
OMG så himla gott, fast lite läskiga ögon på fisken…
kram
24 november, 2016 — 20:48
Gilla säger:
Så klart att ni ska unna er godsaker som tröst för den uteblivna resan.
Jag har ätit havskräftor en enda gång.
Vi min man Bertil, (död numera) . skulle bjuda vänner på landet på kräftskiva. Han var ute med grannarna och fiskade kräftor å natten. Men det blev inte så det kunde räcka till alla, som var bjudna. Så han körde in till närmaste stad, som var Ängelholm och köpte havskräftor för att dryga ut maten.
Når vi satte oss vid bordet tog min kavaljer en knippa av havskräftorna. Men de var inte kokta, så han spottade ut dem igen. Som tur var, så hade vi det gamla spadet kvar, så de åkte ner i det, så de blev tillagade. Jag hann smaka en okokt och sen aldrig mer.
Kram/Gilla
24 november, 2016 — 21:31
Henrik Olsson säger:
Där har jag faktiskt aldrig varit! 😛
24 november, 2016 — 21:40
Karin Eklund säger:
Vilken härlig kombination, räka, svamp och ost. Det måste ju smaka som en bit av himlen.
Jag har aldrig varit där även om jag känner till stället och har sett det på avstånd men om det ges tillfälle vet jag vart jag ska ta vägen när jag har just den förbi och då ska jag äta en likadan smörgås, det bara vet jag.
Ha det gott medan ni väntar på att få möjlighet att resa till Thailand!
24 november, 2016 — 22:19
Marianne säger:
En klen tröst men ändå en tröst för uppskjuten resa. Jag har varit där en gång, det blev nog färska och rökta räkor om jag minns rätt. Om jag får välja blir det hellre insjökräftor framför havskräftor
Jag ska lydigt hålla mej på marken 😉
Kram
24 november, 2016 — 22:28
Gunnel säger:
Där har jag aldrig varit, men dina bilder gör att jag nu skrivit upp det på min att-göra-lista. Trevlig helg
25 november, 2016 — 08:52
Eva säger:
Det är just det där som gör det lilla extra 🙂 låter super gott o ser mysigt ut , trist med resan men din hälsa går ju först 🙂 kram å fin helg <3
25 november, 2016 — 11:05
Boel säger:
Åh feskekörka <3
25 november, 2016 — 11:18
Linda säger:
Men gud så gott!
25 november, 2016 — 11:50
Emma, Sol som sol? säger:
Först och främst, hoppas de får ordning på dig så att du åter mår bra. Thailand finns ju kvar, det gäller ju att finnas kvar själv också, så att säga. Och det blir ju underbart med en jul hemma med familjen!
Och sedan till nummer två: räkor. SVENSKA räkor! Guuuu så gott! De smakar verkligen annorlunda mot de vi har i Spanien.
I somras när vi var i Kalmar (sommarställe) köpte mamma ett halvkilo färska räkor bara för att vi skulle få några, de kostade 300 kr/kg!!! Lovar, det slängdes inte en bit!
Den där lunchen, den såg verkligen supersmarrig ut.
25 november, 2016 — 13:41
Gittan säger:
Klart att man ska unna sig och hoppas resan blir av längre fram. Vilken god räksmörgås, vi var där förra sommaren och åkte ribbåt jag tror vi var där på samma gång. Ha en skön helg och kram på dig.
25 november, 2016 — 19:03
Inga Magnusson säger:
Va lyxigt att bo som ni gör och ha tillgång till det här utbudet av god mat alltid. Er måltid så verkligen läcker ut, man blir avundsjuk! Ha en bra dag!
27 november, 2016 — 08:43