Res med mig genom livet

Gott i Feskekôrka

Vi tyckte nog lite synd om oss eftersom vi inte kunde åka till Thailand idag av medicinska skäl.

Vi ville lyxa till det lite och åkte in till stan.

Feskekôrka i Göteborg invigdes 1874 och 1910 flyttades fiskauktionerna till Nya Fiskhamnen vid Majnabbe.

Nu är det Göteborgs och hela Sveriges ledande plats för fisk och skaldjur. Recept kan du hämta här om du är osäker på hur du ska laga din fisk.

Vi hade tänkt att äta lunch en trappa upp längst bort.

Vi passerade fula fisken som är så god. Herr Torsk höll uppsikt när vi gick förbi.

Havets guld. Havskräftor och hummer. Dyrt, men så otroligt gott. Någon gång kan man unna sig det.

Vi beställde gratinerade räksmörgåsar med stekt svamp och potatismos. Det var bara att hugga i.

Den här är otroligt god och den som går därifrån utan att bli mätt har bara ätit hälften.

Titta på den färska räkan. Hur jag vet att den är färsk? Spröten sitter kvar. En fryst räka saknar sina spröt, dom är avbrutna och korta.

Vi såg att personalen hämtade fisk och skaldjur en trappa ner hos en försäljare. Ingen inköpt fisk som blir liggande i restaurangen, utan fräscht och färskt.

Gott!

Om du vill luncha här är det smart att boka bord innan, annars är det svårt att få plats.