Jag vet inte vad andra gör när man kommer dit, men vi har som tradition att starta dagen (efter frukost ombord) med en lite busstur upp till Citti-Park. Det är ett shoppingcenter med många butiker och vi åker nästan alltid till CITTI-Markt.
Vi var inte ensamma och vagnarna fylldes snabbt! Folk bunkrar inför hela långa, vackra sommaren i Sverige. Min gubbe ville ha lite öl och jag ville gärna ha lite druvdryck.
Det fanns mycket fruktdryck. Trampade druvor är visst lite nyttigt i lagom dos.
Den som inte kunde bestämma sig, hade möjlighet att provsmaka olika viner. Man kan faktiskt hitta en del pärlor här.
Jag brukar ta mig tid njuta av dom fräscha montrarna. Alltid lika snyggt upplagt.
Det finns en del fula fiskar också. Inte roliga att se på, men säkert riktigt goda när dom är tillagade på rätt sätt!
Köttdisken i sin prydno. Välputsat och snyggt upplagt. Här betalar man inte för en massa slamsor som man måste skära bort.
Vackert som en färgrik tavla. Här finns mycket som jag skulle vilja köpa, men det går inte att ta med sig på båten. Det blir ögongodis istället.
Tyskarna är galna i sparris och det är tid att skörda nu. Det tar lång tid innan det är dags för skörd. Sparrisen får växa i tre år innan det är dags att njuta av den. Blekt sparris skördas med en speciell sparriskniv ca 20 cm under markytan efterhand som skotten visar sig. Grön sparris skördas när skotten är 15-20 cm. Vi såg lila sparris också.(längst ner i bilden. Slarvig fotograf!)
När jag såg all sparris så bestämde jag mig för att äta sparris till lunch, men först tillbaka till båten med de varor som vi köpt!
Det kommer mera Kiel i senare inlägg!
Znogge säger:
Åh, så mycket gott!
Kram
8 maj, 2016 — 14:52
FREEDOMtravel säger:
I Kiel har vi aldrig varit… Men fiskdiskar gillar vi! 🙂
8 maj, 2016 — 16:24
Ama de casa säger:
Det där är en typ av shopping som jag också gillar 🙂
8 maj, 2016 — 17:50
Tove Olberg säger:
Hi hi -fruktdryck i lagom dos ja – fula fiskar, rent kött, lila sparris och allt annat gott – det finns att göra i Kiel när lust o glädje hittar maten 🙂
Kram på er resenärer!
8 maj, 2016 — 17:59
Hebbe säger:
Oj swå mycket gott det fanns i dom montrarna…Ja denna skulpturpark är stor,mycket att titta på,vi orkade inte kolla på allt,men sista tåget har ju inte gått än..Haé Kram.
8 maj, 2016 — 18:08
marianne säger:
Det finns mycket gott att välja på, bra att man kan få provsmaka när man är osäker.
Jag är också galen i soarris…det ser väldigt fint ut i diskarna där…när jag var i Kiel, för många år srn, var vi i en hall där det hängde srora köttstycken i taket….det varken luktade eller såg aptitligt ut.
Ja jag har laddat hela dagen i dag och fortsättet mog med det nägra timmar i morgon också 🙂
Kram
8 maj, 2016 — 18:16
Days by Johanna säger:
oj visste inte sparris tog så långt tid på sig och bli klart.
Ja musiken finns ju alltid kvar, men finns inget bättre än se sitt band live, det är det bästa.
8 maj, 2016 — 18:31
åsa i åsele säger:
Mums med sparris 🙂
Fisk med ögon känns lite läskigt,
jag ogillar ”mat” som tittar på mig 😉
Ett eller två glas vin lär ju vara bra för hjärtat,
eller kanske har det blivit farligt det oxå 😉
kram
8 maj, 2016 — 19:47
TantGlad säger:
Fula fiskar är nog inget för mig…..Men i övrigt hittade jag mycke som jag gillar i ditt inlägg.
Mer från ”kiel” ser jag, och läser jag gärna om.
Kramkram.
8 maj, 2016 — 20:32
Sussi säger:
Men vad praktiskt att kunna provsmaka vinet innan man köper det. Det tycker jag systembolaget kan ta efter 😉
Dit skulle jag gärna åka..
Kram
8 maj, 2016 — 21:06
Yvonne säger:
Oj oj oj vad där var mycket att välja på!
SV:..Tjejen var helt i klass med Brynolf och Ljung!
Kram!
8 maj, 2016 — 21:09
Ditte säger:
Kiel har jag ännu inte besökt och är tacksam för alla råd och tips som kan fås. Dina fina bilder till inspirerar också.
Och fula fiskar kan man ju stöta på lite varstans; även på land…
Kram från ett vackert och somrigt Stockholm.
8 maj, 2016 — 21:17
Annika säger:
Oj…så mycket gott. Den där fula fisken tror jag nog får ligga kvar om jag får välja. Kan tänka mig att ni handlade en hel del. Ha nu en toppen vecka. Kramelikram
9 maj, 2016 — 08:53
hans säger:
Det ser snyggt ut och jag blir änna i har en tysk sparrisodlare här i Hjo som levererade till nobelbanketten senast!
9 maj, 2016 — 09:31
Steve säger:
Det är inga problem att fördriva tiden i Kiel ser jag.
9 maj, 2016 — 11:43
biggeros säger:
3 år innan man kan plocka sparrisen… är det sant. Himlens lång tids väntan. Druvdricka är gott. Vilka fula fiskar men för all del de kan vara goa ändå??Vilka delikatesser!! Det vattnas i munnen. Sköt om dig och njut av resan??
9 maj, 2016 — 15:58
Kattis säger:
Ser ju verkligen ut som man kan fylla många vagnar med varor där!:)
sv: aha vad trist för dom, hoppas det går att lösa på nåt sätt!
Jag gör mitt bästa för att vi även ska få behålla värmen fram till åtminstone oktober!:)
9 maj, 2016 — 18:27
Decdia säger:
Vi satte sparris förra året och nu har det kommit ett gäng. Funderar på att skörda dem bara för att testa…
Fina köttdiskar, fiskdiskar och annat är så underbart att se! Om det ens finns i Sverige så är priset galet högt på det.
10 maj, 2016 — 08:57
denise säger:
Oj, att dom kan vara så tokiga i sparris!
10 maj, 2016 — 19:16