Man kan kora allt här i världen och nu har turen kommit till grönsaker. Nyttigaste grönsakerna är korade!
Vann gjorde: Spenat och andra bladgrönsaker, nässlor räknas i där.
Inget vi äter ofta i det här huset. Ett litet salladsblad då och då i en sallad.
Tvåa blev: Gröna bönor och haricot vert.
Det förekommer hos oss någon gång.
Trea: Broccoli
Nu snackar vi. Det är gott och ligger ofta på våra tallrikar.
Fyra: Sockerärter och gröna ärter.
MUMS!
Femma: Avocado
Gott och fett!
Sexa: Vita bönor.
Inte så ofta, men lite mer chili con carne kanske.
Sjua: Purjolök.
Ligger ofta i vårt kylskåp. Lika god rå som tillagad!
Åtta: Blomkål
Delade meningar råder. Min sämre ( i detta fall) hälft tvärvägrar om det går. Jag älskar det.
Nio: Linser
Inget som ramlar ner i påsen ofta. Lite halvgott, men inget som vi använder egentligen.
Tio: Kikärter
Finns hemma eftersom jag slänger i några i en sallad ibland och hemmagjord hummus är gott som tillbehör.
Ja, det är lite si och så med vad vi äter av de allra nyttigaste grönsakerna, men det fixar sig nog ändå!
Äter ni mycket av det nyttigaste?
Bilden lånad från DN
Gilla säger:
Hur kan man kora bästa grönsakerna? vi bryr oss inte, men äter allehanda grönsaker jämt och samt. Men just grönt är vi mer försiktiga med, eftersom det inte är bra, när man tar Varan.
Kram/Gilla
9 augusti, 2013 — 08:06
Aurora säger:
Spenat är ju så gott.
9 augusti, 2013 — 08:08
Nett säger:
Här äter jag det mesta, det är ju bara så gott..
Spenat älskar jag men ingen annan i familjen här så det blir inte så ofta man har det hemma. Kram
9 augusti, 2013 — 09:12
Anna Katana säger:
Jag äter inte ettan och tvåan men resten. Däremot äter sambon ett när jag jobbar så han är lite nyttigare.
9 augusti, 2013 — 09:32
ansepanse säger:
nu under sommarhalvåret äter jag rätt mycket bladgrönsaker, broccoli tycker jag om men det blir inte så ofta kanske, linser älskar jag och det blir åtminstone en gång i veckan, men var är morötterna, tomaterna, paprikan???? av dem äter jag varje dag 🙂
kramar
9 augusti, 2013 — 10:30
Yvonne säger:
Jag äter grönsaker. Kram!
9 augusti, 2013 — 12:08
Aurora säger:
kantarellerna var visst en bubblare. Jag har redan fyllt en hylla i frysen. sv. jag tror också att vi röstar på samma vid nästa val. Kram
9 augusti, 2013 — 16:25
Ruth i Virginia säger:
Salad nästan varje dag gjord med olika sorters blad, ofta blandat med spenat. Gurka och avocado gör den helt grön.
Gillar kål av olika slag; grön, röd, blom, broccoli. Gratinerad blomkål med baconbitar = favoriträtt.
Min dagliga frukost består av rostat bröd,lite´ mayo, en tjock
skiva tomat, saladsblad och ost på toppen. Tröttnar aldrig på´et. Bönor-inte ofta. Älskar morötter i alla former. Och lök av olika slag är ett måste.
9 augusti, 2013 — 19:34
Veiken säger:
Jag håller med dig om löken. Vi använder massor av alla sorters lök…… Din frukost låter som en perfekt start på dagen!! 😉
10 augusti, 2013 — 14:54
trollet säger:
1. spenat och bladsallad äter på jobbet
2. gröna bönor… om dom ligger i salladen på jobbet…
3. broccoli… Micke älskar det… blandar det i blomkålspure ibland
4. ärtor… nja…
5. avocado har jag precis lärt mej tycka om… i små bitar i sallad
6. vita bönor… icke!
7. purjolök… jo då…
8. blomkål… rå, pure, gratäng, sallad… en hel del
9. linser… icke
10.kikärter…icke…
Gick väl så där för mej;)
10 augusti, 2013 — 07:02
Inga Magnusson säger:
Broccoli är en favvo här så det äts. Visste inte att gröna bönor var så bra, det kan vi gott öka på lite, särskilt färska. Vi köper konserverade på burk men det är säkert inte bra. Sallad blir det ofta förstås, men inga mängder.
10 augusti, 2013 — 09:13
Freedomtravel säger:
Jag har liiite svårt att se att man kan kora bästa grönsaken, eftersom det bästa måste vara att äta en variation av grönsaker. Hur som helst så älskar vi grönsaker.Vi äter mycket broccoli, blomkål och avokado bland annat. Inte så ofta linser kanske, men allt det andra i listan.
10 augusti, 2013 — 20:38
Maya säger:
Tjolahopp!
Kikar in efter en hektisk vår och sommar med både resor och sjukdom. Har knappt hunnit vare sej blogga eller att bloggvandra.
Apropå grönt så äter vi nästan ALLT, gärna och mycket! Spenat & Avokado tycker jag inte om, tyvärr. Rädisor är jag jätteallergisk mot. Men vi äääälskar grönt härhemma! Om Du inte provat Blomkålsmos så bara måste Du göra det 😉
Kram på Dej & maken! 🙂
15 augusti, 2013 — 12:27