Midsommar är slut och snart stannar Sverige, när alla ska ha semester samtidigt. Nåja, nästan alla – en del får stanna kvar och hålla ställningarna.
Lite rester finns kvar i kylen, som ska ätas upp innan allt blir normalt igen.
Fick ni sill över? Ät upp den så fort ni kan, så den inte kryper iväg av sig själv!
Jag trodde i min enfald att sill kan hålla sig rätt länge även om burken är öppnad, men tji fick jag.
Matjesill och sill i olika krämiga såser blir snabbt gammal och efter en vecka är det ajöss och soporna.
Jag är lite fånig, men är jag osäker, så åker det ut. Jag vill inte tillbringa delar av min sommar på toaletten.
Nu väntar vi på ett stabilt högtryck innan det blir allt mörkare på kvällarna.
Snart är det dags att sätta upp julgardinerna!
Gilla säger:
Haha! Julgardinerna? Varför inte sätta upp en julgran intill midsommarstången?
Ja, man får tänka sig för när det gäller maten. Spara inte för länge! Det betalar sig inte.
Sv: Tack för det. Cykelbilden är faktiskt min favorit av dem. Jag tog bilden i farten genom bildrutan, när vi var på väg hem från Ängelholm. Tack igen.
Kram/Gilla
23 juni, 2013 — 18:52
Freja säger:
Ja, snart är julen här, lika bra att börja putsa på adventsstjärnorna!
23 juni, 2013 — 18:57
Znogge säger:
Precis så här åker sillen ut snabbare än snabbt! Ofta har den dessutom stått framme för länge i fel temperatur…
Kram
23 juni, 2013 — 19:31
Yvonne säger:
Tokfia .. snart dags att sätta upp julgardiner nu ska vi först ha en redig fin sommar..Jag är rädd om mina smycken,inte för att jag blir vackrare i dom utan för att dom har stort värde för mej Kram!
23 juni, 2013 — 19:50
MICKAN¸.•°`♥✿⊱╮ säger:
Men vilken fin midsommarstång.
O ja, här har vi ätit matjessill i dag också. Gott som bara den 🙂
Glöm inte att kika på supermånen ikväll!
23 juni, 2013 — 21:54
Ama de casa säger:
Haha! Skönt att det inte bara jag som är pjåskig när det gäller hållbarhetstid 🙂
23 juni, 2013 — 21:57
Soffie säger:
Usch när man vet att det vänder men vi får njuta nu så länge ljuset stannar härjas oss,kram
23 juni, 2013 — 22:10
Mita säger:
Nej,men..vi ska inte alls sätta upp julgardinerna snart igen,haha….nu får du lugna ner dig..
Jag läste också det där om sillen,men vanlig inlagd sill håller sig länge även om burken är öppnad.Fast konsistensen blev lösare, så det är ändå bra att käka upp den i rimlig tid. Ingen risk här att nån burk blir ståendes länge i kylskåpet..*L*..
Kram vännen**
23 juni, 2013 — 22:20
Ruth i Virginia säger:
Inga öppna burkar kan förvaras mer än några dar.
Som jag lärt av erfarenhet, tyvärr. 🙁
23 juni, 2013 — 22:29
Veiken säger:
Jag tar heller nga som helst risker – det är dumt att göra det!
24 juni, 2013 — 16:30
Inga Magnusson säger:
Jag är riktigt pjoskig och överbliven mat får inte stå länge innan den åker till hundmat. Nu vet jag inte om de äter just sill men det andra. Känns lite bättre att de äter upp än att slänga, men i princip är det ju samma sak.
24 juni, 2013 — 03:56
Fenixmona säger:
Nej, inte tänka på julgardiner nu…Allt är förskjutet och precis som våren så kommer sommaren senare…Fast jag gillar det växlande väder som vi haft hittills med många fina dagar varvade med regn…Allt är grönt o vackert! Kramiz
24 juni, 2013 — 04:05
Sita säger:
God morgon. 6 månader till julafton. Det går fasligt fort. Härligt solsken idag. Kram
24 juni, 2013 — 06:58
Anna Katana säger:
Äter inte sill, men sambon har lyckats äta upp alla tre burkar han köpte innan helgen var slut.
Ett stabilt högtryck låter ju väldigt bra. Värre dock att det kommer gå så snabbt tills julgardinern ska upp.
Tyvärr har jag själv ungefär halva 2012 och början av 2013 kvar av kort som ska in i album. Finns så lite tid.
24 juni, 2013 — 07:25
jenfan75 säger:
Ja jag kan ju inte äta dom små godingarna. SÅ i vårat kylskåp finns dom inte ens :)..
24 juni, 2013 — 09:57
trollet säger:
Ha ha, tack för bilden av julgardiner… Ska sudda bort den fort=)) Jo, vi gjorde allt rätt för oss i midsommarhelgen…
Hoppas din midsommar var magisk=)
24 juni, 2013 — 09:58
ansepanse säger:
nej, nu ska vi njuta så mycket vi kan, eller hur, inte julen och julgardiner redan i tänket, nej
mm, det blev sill över, ska se till att det blir uppätet idag
kramar
24 juni, 2013 — 10:24