Temat ätbart är gigantiskt och jag har varit på handbollscup hela dagen så det fick bli så här:
Den så hatade maskrosen är ätlig.
Blomman kan man plocka och göra gelé och marmelad av. Ca 250 stycken ska man använda. Min svärmor gjorde maskrosvin och vi plockade och plockade och plockade….. sedan drack vi!
Dom spröda maskrosbladen kan man plocka på våren och använda istället för ruccolasallad.
Detta var min triss den här veckan. Fler trissar hittar du HÄR
KajsaLisa säger:
Kul infallsvinkel,skall genast upplysa mina grannar om detta. Titta hela min gräsmatta är full av marmelad 🙂 Äntligen hann jag släppa före dig, men det var nära.
18 maj, 2013 — 23:25
Gilla säger:
Maskrosor blir ett alldeles förträffligt vin om man brygger det själv. Vi gjorde det en gång i forntiden och det smakade som det sydafrikanska vinet, som var poppis en gång. Jag glömde just nu vad det hette. Men gott var det. Jag har precis slitit mig från Mellon, där Danmark vann. Så jag har inte hunnit samla tankarna ordentligt än.
Sv. Vi har haft och har varmt ännu. Och regn och åska har vi blivit förskonade ifrån.
Kram/Gilla
18 maj, 2013 — 23:38
Mias Mix säger:
Ja vi borde lära oss att använda allt ätbart i naturen mycket mer! Hoppas cupen gick bra 🙂
19 maj, 2013 — 01:05
Anneli - A'la Foto säger:
Det där tänkte jag också tolka med idag men råkade komma förbi något annat! Fint tolkat! :O))
Ha en skön söndag!
19 maj, 2013 — 01:42
Yvonne säger:
Morn! Det var en bra ätlig triss !!!Cassandra tar så väl hand om ”rymlingen” så det gör inget.. Ha en bra dag! Kramen!
19 maj, 2013 — 06:05
Hebbe säger:
Mors,,Ja Grattis till pallplatsen..Ja det är synd att så få käkar maskrosen,hade alla ätit den kanske det inte funnits så många..Haé Kram.
19 maj, 2013 — 06:24
Fenixmona säger:
Maskrosvin är väldigt gott, men ett sånt slit att plocka ihop till…Fin triss fick du ihop i alla fall! Kramiz
19 maj, 2013 — 06:29
Sita säger:
God morgon. Maskrosor är fina att titta på. Går åt så många om man ska göra vin. Kram
19 maj, 2013 — 07:04
Violen på Brandholmen säger:
Kul tolkning! Maskrosor är inte det första jag tänker på i matsammanhang men jag har hört talas om maskrosvin tidigare. Men gelé, det var nytt för mig!
19 maj, 2013 — 07:25
madelein - sexbarnsmamma säger:
Jag skall faktiskt kolla det där med maskrosvin, varför inte göra något kul med ogräset 🙂
19 maj, 2013 — 07:33
Stare Ström säger:
Då är det bara att fylla på med de andra ogräsen!
19 maj, 2013 — 09:24
ansepanse säger:
🙂 jag hade ju också maskrosor i mitt inlägg 🙂 fast inte som någon triss 🙂
jo, Sverige vann fast jag höll på Finland 🙂 finne som jag är 🙂
fast J var glad att det var Sverige som vann
Sv: vi har också fortsatt med att rensa bort och klippa ner sådant som vintern förstört 🙁 tråkigt är det
kramar
19 maj, 2013 — 10:22
Marit Johansson säger:
Jag har hört att man kan äta maskrosor, inget jag testat dock men min förra hund älskade att äta maskrosor 🙂
19 maj, 2013 — 11:21
Skruttmärtha säger:
Fin triss.
Maskrosvin har jag oxå smakat.
Finns mycket vi kan plocka i naturen och använda oss av.
När jag var liten plocka vi stensöta och åt.
Kramar
19 maj, 2013 — 13:10
Nett säger:
Härlig triss och annorlundare, nog för att jag vet att man kan använda maskrosor till annat så har det ändå inte blivit av här hemma. Kram
19 maj, 2013 — 14:35
Ma säger:
Alldeles rätt att maskrosen är ätbart. Maskrosvin tror jag faktiskt inte är tillåtet längre att göra. Misstänker att det hamnar under hembränningslagen i så fall. Det är nog därför ”ingen” gör det numera…
19 maj, 2013 — 16:54
Jah Hollis säger:
Jag är lite skeptisk, känns som om det ska smaka för mycket gräs. Annars är det ingen brist på de blommorna i gräset är utanför nu.
19 maj, 2013 — 17:53
Per-Anders säger:
Fina bilder. Det finns mycket som man inte tror är ätbart som faktiskt är det.
19 maj, 2013 — 18:07
B i r g i t t a säger:
Mycket trevlig triss!
19 maj, 2013 — 22:52
Åke säger:
Allt går bara man är hungrig! Nöden har ingen lag 😉
20 maj, 2013 — 22:54
Elisabeth säger:
Det där låter inte alls gott men du har fått till en fin triss =)
22 maj, 2013 — 18:00