Så här års får vi nöja oss med frysta bär som ligger i butikernas frysdiskar i väntan på att färska ska växa och mogna i våra trädgårdsland.
Det kan vara lite lurigt med de frysta bären eftersom det möjligen kan finnas hepatit A i dom. Inte roligt att drabbas, men knappast livsfarligt.
Det räcker med att koka upp bären och kanske göra en god kräm. Jordgubbskräm är inte fy skam! Gör inte som min mamma gjorde en gång när hon hade bråttom: Hon lade i salt i stället för socker. Jag fick ett skrattanfall och jag lovar: Det var inte uppskattat!
Tack och lov så fungerar vaccin mot Hepatit A. Dom flest som reser mycket har redan vaccinerat sig och kan sitta lugnt i båten!
Aurora säger:
sonen ä rstorförbrukare så jag ska varna honom. Kram
11 april, 2013 — 16:01
Ruth i Virginia säger:
Påminner mej om en sommar när vi hälsade på min svärmor.
Hon hade köpt de härligaste persikor, skurit opp dom och
strött socker på. Men som i ditt fall, sockret visade sej vara salt. Skrattanfall där också!
11 april, 2013 — 16:28
Veiken säger:
Det går inte att vara allvarlig i sådana situationer! 🙂
11 april, 2013 — 19:34
Inger Rozén säger:
Hej!
Fina,färska bär finns på City Gross!
Inger
11 april, 2013 — 18:26
Inger Rozén säger:
Hej!
Ja,det är läskigt hur de behandlar frysta bär.
Inger
11 april, 2013 — 18:27
Freja säger:
Jag har den egna frysen full av rabarber och vinbär, så det är vad jag använder mig av… Mmm, nu måste jag nog göra en rabarberpaj!
11 april, 2013 — 19:42
Inger Maryissa säger:
jag läste också om att frysta bär kunde innehålla hepatit A
ganska läskigt faktiskt
tur att man kan koka dem först men lite synd om man t.ex. vill använda bären på en tårta osv.
oj….salt istället för socker i jordgubbskrämen…vilken miss 😀 🙂
Kram
11 april, 2013 — 20:27
soffie säger:
fniss den krämen blev nog inte så god, jag gör oftas smoothiasar på frysta bär mumsigt:)
11 april, 2013 — 20:28
ansepanse säger:
eller som jag gjorde, jag värmde mjölk för att göra choklad på det gamla, goda sättet och tog salt istället för socker och det var ett barn som skulle dricka det, du skulle sett grimasen 🙂
kramar
12 april, 2013 — 10:07