Påsken är slut och allt godis och annan påskmat ligger i magen. Dags att gå ut och röra på sig och äta lite nyttigare.
Vill du leva lite längre är det fet fisk och sill som gäller. Omega3 med andra ord. Två gånger i veckan med lax, makrill eller sill räcker gott. Det är aldrig för sent att börja så nu är det dags.
Vi äter fisk en gång i veckan, men jag tänker öka till två. Fisk är så gott – jag bor på västkusten och har tillgång till färsk fisk varje dag. Köp när det är extrapris och frys in det som inte går åt och gör en annan rätt lite senare!
Den late kanske köper färdiglagad fisk i olika rätter och då hissas varningsflagg. Det är inte alltid den fisk som står på förpackningen som hamnar i din mage! Det är inte bara inom kötthandeln som fusket breder ut sig! Du tror att det är torsk på tallriken, men det kan vara vit fisk av en mycket billigare sort! Det är dessutom svårare att upptäcka än köttfusk!
Laga fisken själv det är lätt och det går fort! Grillad lax är underbart!
Bilden lånad från SvD
Aurora säger:
Fisk är gott. Kram
2 april, 2013 — 07:40
Aurora säger:
Jag läste ditt inlägg efter att jag skrivit mitt. Inte första gången vi har samma tanke. Kranm
2 april, 2013 — 07:57
Fenixmona säger:
Nej, det gäller att se upp så de inte smyger in sjöhäst eller flodhäst i fisken!
Bedrövligt att fisk ska vara så dyrt! Fast i sommar ska vi dra den själv då är den garanterad både färsk och utan tillsatser! Kramiz
2 april, 2013 — 08:21
Nett säger:
Fisk är gott, speciellt lax och här skulle jag kunna äta det oftare, men det blir inte av då resten av familjen avskyr det. Kram
2 april, 2013 — 08:30
Sita säger:
God fm. Älskar fisk i alla former. Laxwallenbergare som farfar Hebbe gjorde smakade toppen. Kram
2 april, 2013 — 08:48
ansepanse säger:
vi äter nog fisk minst två ggr i veckan, fisk är verkligen gott, dessutom tar jag linfröolja över min lagade mat två ggr om dagen och det är nyttigt fett däri
kramar
2 april, 2013 — 10:17
Gilla säger:
Fisk är ju jättegott. Vi äter fisk upp till tre gånger i veckan. Det blir faktiskt mest lax. Den är ju både fet och god. Bert lagar maten själv. Det blir mycket sällan nåt färdiglagat av vilken sort som helst.
Kram/Gilla
2 april, 2013 — 10:24
Roggan säger:
Köper också bara färsk fisk. Vi har även en fiskbil som står på torget här. 5-10 minuters gångväg. Kram
2 april, 2013 — 14:50
murvelina säger:
Yepp! Idag blev det både en blogg och torskrygg men en hårt arbetande medial väninna.
Kallt är det fortfarande på nätterna, snön ligger kvar på altanen. Har i varje fall en bit bar och kan käka sill och potäter vid ett litet ute-bord.
För övrigt har vintern varit omild och hård. Ont knä tog fem veckor, sen influensa 3 vckor. Jösses vad det tog, både på fysik och psyke….
Men nu ska det väl vända, eller?
Kram kram du ”flitiga Lisa”
2 april, 2013 — 15:45
Ama de casa säger:
Idag har vi grillat fisk. Och kött. Ibland är det svårt att bestämma sig 😉
2 april, 2013 — 17:47
Per-Anders säger:
Myndigheterna rekomenderar ju att man äter fisk regelbundet, men heller inte för ofta. Detta på grund av miljögifter som finns i fisk. Hur man än vänder sig har man ändan bak…
2 april, 2013 — 19:03
Freedomtravel säger:
Nej det är visst svårt att veta vad det är man får på tallriken… men köper man en bit färsk lax så ser man ju vad det är! 🙂 Fisk är gott och enkelt att laga i ugnen! Jag äter gärna fisk på restaurang också, men där kan man visst inte heller vara säker. En gång beställde vi in abborre på en restaurang i Trosa – men det var INTE abborre! (Peter är uppvuxen i skärgården, det går inte att lura honom.) Kocken fick ursäktande mumla nåt om att det var en ”avlägsen släkting”…
2 april, 2013 — 21:41
Skruttmärtha säger:
Jag gillar att göra mat. Förstår mej inte på folk som kan köpa pulvermos när det är så lätt att göra själv.
Försöker äta fisk två gånger i veckan alltid fisk på tisdagar.
Så igår så blev det lax i ugnen lag laxfilér i en smord form och pepprade och saltade och hade massa pressad citron på.
Till det gjorde jag sås på turkisk yoghurt med citronpeppar, dill och räkor och potäter till det.
Kram och ha en bra dag
3 april, 2013 — 11:19