……. och består av Hästkött. Jag tycker om hästkorven från Dalarna.
Nu när det finns hästkorv i lasagne blir det ett herrans liv i Europa. Tråkigt att inte hästköttet var med i varudeklarationen och därför dras maten in och slängs. Jag hoppas att den kommer till någon nytta! Det är faktiskt mat.
Ost från ICA drar man också in, för att den är svår att hyvla och är för mjuk och porös. Strunta i hyveln och ät den hushållsosten med sked istället.
Det är en matindragnings dag idag, för ICA har dragit in en massa förpackningar kotletter för att dom är märkta med 2011 i stället för 2013. Inget fel på köttet alltså, men dras in i alla fall.
Ett slöseri som saknar motstycke. Många hungriga magar skulle bli överlyckliga för att få ta hand om den maten som vi ratar!
Gilla säger:
Jamen vad menar man? Mat som mat! När jag var barn och blev skickad till slaktaren att handla, sa min Pappa: Köp Solvalla till mig! Vad tror man att det kunde vara. Vi handlade hästkött i en butik i Helsingör förr, men den affären är tyvärr nerlagd. Det är hur gott som helst,
Tänk så många som hade kunnat äta sig mätta på sånt som slängs i onödan.
Kram/Gilla
8 februari, 2013 — 19:41
Yvonne säger:
De misstänkte väl att de var medecin i hästköttet????????Kram!
8 februari, 2013 — 22:09
Ruth i Virginia säger:
Gustavskorv är det bästa! Här är det förbjudet att handla i hästkött. Vissa tycker också det är ohyggligt att USA exporterar hästkött. Dom vill att dom gamla märrarna ska gå på gröna ängar tills dom ramlar ikull av ”old age”.
8 februari, 2013 — 23:52
Veiken säger:
Ja så klart att du håller på Gustavskorv dalkulla som du är 🙂
9 februari, 2013 — 22:54
Dottern säger:
Gusafskorv är den godaste som finns. Finns att inhandla på Willys.
9 februari, 2013 — 08:34
Inga Magnusson säger:
När jag var barn så gillade jag hamburgerkött, det var visst rökt hästkött. Det var lite mörkt i färgen men när jag fick reda på vad det var så blev det oaptitligt och det där gula fettet motbjudande. Vet inte varför det är lite knepigt att äta just häst? Framför allt så kan man väl reagera på bedrägeriet att ange nötkött men sen är det häst. Sen importeras en hel del kött av känguru och åsna till exempel, men officiellt så finns det knappast i butik eller på menyn. Undrar var det egentligen hamnar? Jag är glad för allt viltkött i frysen, där vet jag i alla fall vad som finns i påsarna.
9 februari, 2013 — 08:44
ansepanse säger:
fast jag hörde något om att de där hästarna tydligen fått någon medicin som gjorde att köttet kunde vara cancerframkallande, eller är det en skröna tro
kramar
9 februari, 2013 — 11:24
Inger Rozén säger:
Säger också,mat som mat.Så det är väl därför det är så gott med färdig lagad lasagne?Ett tipps,jag gör mer än gärna lasagne typ,vego.
Inger
10 februari, 2013 — 11:46
Inger Rozén säger:
Vildhasses korv är också mycket god!Björnkorv och renkorv,Bla.
Inger
10 februari, 2013 — 11:47