Det är gott med båda sorternas filé, men det är en enorm skillnad på pris och därför är det mest fläskfilé som står på bordet hos oss när vi äter sådan mat..
Nu har man upptäckt att fläskfilé har färgats och sålts som oxfilé. Allt för att tjäna pengar.
Färgat eller inte, jag tycker stt det är en ganska stor skillnad på utseende ändå.
Det finns inga gränser för vad man gör för att få extra klirr i kassan! Cyniskt så det förslår!
”Oxfilén” kommer från Ungern och ingen I Sverige vill kännas vid annat än att man har blivit lurad!
Det ligger dessutom en fara i det här. Farlig färg? Dessutom äter jag alltid oxfilé medium stekt när jag sätter tänderna i det läckra köttet.
Fara nummer två är att det falska köttet steks för lite och det vet vi allihop att det kan vara riktigt farligt när det gäller fläskkött!
Som kronan på verket har man i sin iver att tjäna storkovan förstört en massa fin mat med sin idioti. Hur många ton som går till spillo är det ingen som vet. Ett företag har köpt 30 – 40 ton bara i år!
Troligen har inget av det färgade köttet sålts i Sverige, men man vet aldrig!
EU är i alla fall varnat!
Jag ska ut och köpa mat idag. Har jag en aning om vad jag stoppar ner i kassen?
Aurora säger:
Här blir det inte oxfilé i varje fall. Lite för dyrt för mig och speciellt som om det kanske bara är gris jag får. Kram
16 oktober, 2012 — 07:18
krulli säger:
Ingenting från Ungern iaf.
Välkommen hem!
16 oktober, 2012 — 08:29
Martina säger:
Åååh det är så sjukt irriterande när folk för söker sko sig med risk för andra människors hälsa.
När man någon gång unnar sig oxfilé då är det ju verkligen en bra bit oxfilé man vill ha….
16 oktober, 2012 — 08:42
ansepanse säger:
fy tusan när de håller på och manipulerar med maten
kramar och välkommen tillbaka igen 🙂
16 oktober, 2012 — 10:57
Stevie säger:
På 70-talet gick kött som inte sålts i affärerna, tillbaka till köttfabrikerna, där det tvättades upp, för att sedan ompaketeras och skickas tillbaka ut till försäljning i affärer.
På 90-talet färgade man kyckling med bl.a soya för att de skulle se grillade ut (I reklam på TV-shop) om man köpte och använde en speciell ”Grill” påse till att ha i Microvågs ugnar. Fiffel & Båg redan då alltså! Man slutar aldrig att förvånas!
🙁
Hoppas att Ni har det godt!
🙂
Kram
Stevie
16 oktober, 2012 — 12:42
Ma säger:
Jag tror inte att Du har stor aning om vad som hamnar i kassan och det hade inte jag heller när jag var ute och handlade igår. För det har nog ingen. Konsumenterna blir lurade hela tiden…
16 oktober, 2012 — 17:16
Sita säger:
Det har kommit fram att fläskytterfilén är samma som benfri kotlett, fast mycket dyrare. Kram
16 oktober, 2012 — 18:20
Inga Magnusson säger:
För mig låter det otroligt att man inte skulle se skillnad på oxfilé och fläskfilé, även om den ena är färgad. Och som du skriver, det är inte hälsosamt att äta dåligt stekt fläskfilé, dessutom smakar det ganska vidrigt, en riktigt fadd smak.
17 oktober, 2012 — 04:59
trollet säger:
Välkommen hem… låter inte helt otrevligt med en medlhavskryssning=)
Det låter ju helt sjukt… Men man får vad man betalar för;)
17 oktober, 2012 — 09:44
Krönikören säger:
Vi äter inte mycket av den sortens kött men en fläskfilé kan ibland slinka ner hos övriga familjen, så jag är ingen expert. Men jag tänkte som du: en fläskfilé är väl mycket mindre/smalare än en oxfilé? Eller finns det oxfilé av pygménöt?
17 oktober, 2012 — 15:52
silver account säger:
– Vi är många som tycker om blodigt kött, och fläsk ska man inte äta blodigt. Mycket av fläsköttet innehåller trikiner och det kan innehålla salmonella, och det ska man inte äta blodigt. Sedan är det ju många grupper i samhället som inte äter fläskkött, men gärna oxfilé, säger Yvonne Sellstedt.
18 oktober, 2012 — 21:32