Inte hos ICA direkt, men i köttfärs dom har sålt, med ursprungsland Irland. Det är inte första gången ICA drabbas, men det är ingen katastrof om man steker färsen ordenligt för då dör salmonellabakterierna. Ica väljer ändå att återkalla den smittade färsen.
Jag kommer att kolla om färsen är av svenskt ursprung nästa gång om inte annat för att känna mig lite tryggare…….
Aurora säger:
Ja, sjuk vill man ju inte bli. Kram
4 februari, 2012 — 13:06
Michael säger:
För det är just det som man vill vomatera på. Att Svenne alltid vill känna sig så fredagsmysigt trygg. Det är bara svenskar som gillar svenskt kött. Svenskt kött är inte bättre än något annat lands. I Sverige besprutas det hårdare, djurmissköts det hemskare och livsmedelfuskas det värre än i flera andra europeiska länder.
Ta på dig din tryggmysiga lågkvalitetskofta och stek ditt svenska skitkött ordentligt. Bråttom! För snart börjar Melodifestivalen.
4 februari, 2012 — 13:24
Veiken säger:
Skulle aldrig falla mig in att köpa en lågkvalitetskofta eller se melodifestivalen, vad det nu är…
4 februari, 2012 — 13:40
Michael säger:
Roligt svar Veiken. 🙂
4 februari, 2012 — 14:09
Veiken säger:
🙂
4 februari, 2012 — 14:12
Niklas säger:
@Michael, du ljuger som en tok. Sverige har mycket bättre kött och bättre djurhållning än många andra länder. Men, har man inte råd med svenskt kvalitetskött, så får man nöja sig med skiten från Irland m.fl. Håll till godo =)
4 februari, 2012 — 13:59
Michael säger:
@Niklas Man skall ju inte mata troll, men gör ett undantag bara för dig.
http://www.lantbruk.com/sa-ska-mcdonald-s-starka-svensk-nottkotssproduktion/2011-05-17
http://www.lantbruk.com/nytt-hopp-for-svenskt-notkott/2011-12-16
Niklas, du ÄR en tok. Det europeiska och sydamerikanska kvalitetsköttet vi äter kostar avsevärt mer än det svenska. Smakar bättre och kommer inte från kemiska svenne-kossor.
Kryp nu tillbaka under din lilla svenska sten.
13 februari, 2012 — 01:32
Ez säger:
Självklart köper man svenskt kött för att gynna de svenska bönderna. Rätt åt prisjägarna som ska ha billigt kött..
4 februari, 2012 — 14:21
Michael säger:
@Ez
Som sagt, det handlar inte priset. Svenskt kött är inte bäst, varken Europa eller i världen, varken i smak eller ur ekologisk synvinkel. Köp svenskt! Men tro inte att det är bäst.
13 februari, 2012 — 01:38
Gilla säger:
Sån tur då att jag ville att vi skulle köpa blandfärs hos ICA Maxi härom dan. Sibbe ville helst ha oxfärs. Men jag tycker ju att blandfärsten blir saftigare.
Kram/Gilla
4 februari, 2012 — 15:03
Gilla säger:
Sån tur då att jag ville att vi skulle köpa blandfärs hos ICA Maxi härom dan. Sibbe ville helst ha oxfärs. Men jag tycker ju att blandfärsen blir saftigare.
Kram/Gilla
4 februari, 2012 — 15:03
Sand mellan tårna säger:
Irländskt kött hat väl varit i blåsväder förr. När jag handlar i Sverige kollar jag alltid varifrån kött kommer ifrån. Här importeras inte mycket så man vet vad man får. Däremot finns det ju sämre och bättre leverantörer här också.
4 februari, 2012 — 16:17
ansepanse säger:
vi köper qournfärs i den förekommer ju ingen salmonella
kramar
4 februari, 2012 — 19:08
Inger Maryissa säger:
Det är lite läskigt med salmonella som då och då upptäcks i köttfärs osv.
Men som du skriver att om man steken färsen ordentligt så dör bakterierna
fast det är nog bra att Ica återkallade färsen
kram
4 februari, 2012 — 22:12
vuxenmamman säger:
Oj….vi köpte blandfärs där denna veckan. Nu blir jag lite nervös. För blandfärs är ju både nöt och fläsk.
Behöver jag säga att den är uppäten??!!
KRAM
4 februari, 2012 — 23:37