Vilket förfärligt namn på mat även om den är slängd. I min värld är mat absolut inga sopor!
Vi slänger mat som aldrig förr och det blir problem för miljömålet.
En tredjedel av matavfallet ska göras till biogas och biogödsel är målet, men det sker inte.
Vaför slänger vi så mycket mat, många gånger helt i onödan bara för att vi inte kan planera eller vet hur mat ska hanteras för att hålla sig fräsch.
Det är ju inte klokt att så mycket åker i soporna, när man skulle kunna äta upp det. Självklart måste det bli rester från restauranger osv, men hemma skulle vi bli mycket bättre på att hantera mat.
Det blir dessutom en sparad slant om man inte köper ny mat hela tiden!
Ama de casa säger:
När vi var yngre (typ 100 år sen) slängde vi ganska mycket mat på grund av dålig planering. Nu slänger vi nästan ingen mat alls.
Antingen har vi blivit bättre på planering, eller ”bättre” på att äta.
Troligen en kombi 🙂
26 augusti, 2010 — 10:19
Sand mellan tårna säger:
Ja det slängs alldeles för mycket och vi alla borde lära oss att planera lite bättre och ta till vara på maten. Något som stör mig enormt är att butiker får INTE sänka priset på t ex mjölk som går ut idag. Det SKA slängas/returneras (och sen slängas av leverantören). Antagligen för att inte riskera att folk kanske blir dåliga och då kanske ger sig på butiken för att dom sålt ”gammalt” men alla vet ju att ”bäst före” inte betyder ”sista förbrukning”…
26 augusti, 2010 — 10:47
Roggan säger:
Ska det verkligen vara så svårt att planera hemma med maten. Kramiz
26 augusti, 2010 — 11:59
Janne säger:
Det är mycket som slängs i onödan både mat och annat.
26 augusti, 2010 — 12:18
frunatmaken säger:
Jag har i och för sig två veritabla hushållsgrisar så här slängs inte mycket. Duger det inte åt hunden så nog äter maken upp. 😉
26 augusti, 2010 — 14:12
Nattis 2.0 säger:
Restaurangen borde också bli bättre! Det är ett otroligt slöseri med mat. Till exempel slänger man allt bröd när man går hem för kvällen för det måste var adagsfärskt, är det inte bättre att personal eller uteliggare får det då?
26 augusti, 2010 — 15:17